0

Saçkıran Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Saçkıran öncelikli sebebi stres olarak bilinse de, aslında büyük oranda bağışıklık sistemiyle alakalı bir sorun olduğu belirtilmiştir. Fakat saçkıran oluşumunda stres ve sinirin tetikleyici unsur olduğunu da belirtmemiz gerekmektedir. Genetik faktörlerin de desteklediği saçkıran oluşumu, kişiler de öncelikle duygusal açıdan özgüven eksikliği yaratacaktır. Genetik yatkınlık risk grubu altında olanlar bu konuda biraz daha tehdit altında olacaklardır. Saçkıran hastalığını tetikleyen bir çok faktör hayatımızda var olmaktadır. Saçkıran görsel ve estetik açıdan sağladığı ruhsal durumdan başka, herhangi bir ağrı veya acı vermeyecektir. Kadınlardan ve erkeklerde aynı oranda görülebilen saçkıran hastalığı, kaşlarda da kendini göstermektedir. Çocuklarda dahil olmak üzere belirginlik gösteren saçkıran tedavi edilebilir hastalıklardan biridir. Aniden de gelişebilen saçkıran, bir çok kişinin tetikleyici unsurların eşliğine yaşayabileceği rahatsızlıklardan biridir.

 

Saçkıran nedenleri

Saçkıran gün içinde veya tetikleyici bir çok faktörün bir araya gelerek oluşturduğu saç hastalıklarından biridir. Sadece saçlarda değil kaş, sakal ve bıyıklarda da oluştuğunu belirtmemiz gerekmektedir. Öncelikle genetik faktörün başlıca oluşturduğu saçkıranı stres ve bağışıklık sisteminin tetiklediği birikimlerin davetiye çıkarması üzerine oluşum gösterecektir. Aile bireylerinde görülen kişilerin risk grubu altında olduğu belirtilmiştir. Bağışıklık sisteminin zayıf düştüğü anlarda tehlike çanları her açıdan çalmaya başlamaktadır. Bu durum saçkıran için de geçerliliğini korumaktadır. Savunma mekanizması zayıfladığı zaman oluşum gösteren saçkıran saç köklerini olumsuz etkiler. Bu sayede saç üretimi yavaşlar. Fakat bu baskı sonucu kök hücreler yeni hücreleri destekleyerek yeni saçların çıkmasına yardımcı olacaktır. Stres başlı başına bir çok hastalık oluşumlarının ilk nedenleri arasındadır. Duygularda ani değişimler, depresyon, ani üzüntüler saçkıranı destekleyen en önemli nedenlerden biridir. Stres bağışıklık sistemini de güçsüz duruma düşüreceği için, bu süreçlerde saçkıran şikayetlerine rastlamak mümkündür.

sackiran_nedir

Saçkıran bitkisel tedavisi

Saçkıran bitkisel tedavi ile yeni saçlara kavuşmak mümkün olacaktır. İlk olarak dermotolog desteğini almalı sonrasında bitkisel kaynaklardan destek almaya başlayabilirsiniz. Öncelikle sarımsağın bu konuda tam destek sağladığını belirtmemiz gerekiyor. Sarımsak içinde bulunan asit bazları, saç köklerini besleyecek moleküller içermektedir. Sarımsağı sürdüğünüz andan hafifçe bir yanma hissedebilirsiniz. Bu da aynı ölçüde tahriş yaparak kan damarlarını genişletir. Kökler beslenir ve zamanla aynı bölgede yeni saçlar çıkmaya başlar. Geçmiş zamanlardan günümüze kadar gelen sarımsak tedavisi, bir çok saçkıran hastalıklarında kesin çözüm getirmiştir.

Sosyal Medyada Paylaş
TwitterFacebookWhatsAppGoogle+

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir