Bağırsakta bulunan kıl kurtları ve parazitler büyük küçük her yaşta oluşum gösterir. Çeşitlilik gösteren parazitler farklı türlere ve boyutlara sahiptir. Genellikle gece uykudan sonra makat çevresine yayılan ve rahatsızlık veren parazitlerden kurtulmanın çeşitli yöntemleri bulunmaktadır. Gündelik hayatı sekteye uğratan ve oldukça huzursuz eden parazitler, farklı türlerde oluşum göstermektedir.
Kıl kurdu belirtileri
Öncelikle mide bulantısı, iştah açılması, karın ağrısı, makat kaşıntısı ilk belirtilerden biridir. Ayrıca ağız kokusu, karın ağrısı ve deri dökülmesi gibi belirtileri de göz önünde bulundurmak gerekmektedir. Oda sıcaklığında 3 hafta kadar canlı kalabilme özelliğine sahiptirler. Üstelik bünyesi zayıf olan kişileri çabuk yakalayan özelliklere sahiptir. Bu nedenle bağışıklık sisteminin güçlenmesi çok önemlidir. Temizlik ve hijyen çok önemlidir. Özellikle tırnak dipleri ve ellerin temizliği parazit kurtlarının oluşması için zemin hazırlar. Yaş gözetmeden oluşan parazitler bulaşıcı özelliklere sahiptir. Tedavisi mümkün olan bu asalaklar, hekim kontrolünde takip edilmelidir. Hemen arkasında destek olarak, alınan besin ve gıdalara dikkat edilmelidir.
Kıl kurdu tedavisi
Bu sayede bağırsakları arındırmak daha kolay olacaktır. Hindistan cevizi de kıl kurtları ve parazitleri düşürmeye yardımcı olmaktadır. Kabak çekirdeği de parazitleri kovan etkili besinlerden biridir. Kaynatılmış su tüketmek etkili olacaktır. Kıl kurtları sağlıklı yaşamayı engelleyen, insan vücudunu halsizliğe sürükleyen etkenlerden biridir. Sarımsak ve soğan tüketmek kıl kurtlarının atılmasında etkili olacaktır. Zencefil ve karanfil çayları tedaviye eşlik edecektir. Tedavi sürecine saf zeytinyağı içmek de etkili olacaktır. Havuç suyu ile karıştırılan sarımsağın üç dişi içilmelidir. Gün içinde belirli aralıklarla tüketilmelidir. Sirke de parazitleri düşürmek için etkili çözümlerden biridir.
Diğer arama sonuçları:
- kıl kurdu
- bağırsak kurdu
- KIL KURDU TEDAVISI