Kültür bir Milletin ayakta duruşunu belirleyen en önemli yapı taşıdır. Milletlerin hayata karşı duruşunu, varlığını ve tarzını belirleyen en önemli etkendir. Toplum-kültür ilişkisi, öncelikli olarak Milli kültürü yansıtan unsurdur. Edebi eserler, yiyecek ve içecekler, mimari eserler, sanat ürünleri, inançlar, halk oyunları, kıyafetler Milli kültür öğelerini yansıtan, geçmişten günümüze gelen ve devam edecek en önemli öğelerdir.
Kültürel öğelerin unsurları
Kültürel öğeler ve unsurları geçmişten günümüze kadar gelen ve devam edecek en önemli yapı taşlarıdır. Kültürün unsurları bir toplumu başka bir toplumdan ayrıştıran ve farklı bir kalıbın içinde var olmasını sağlayan temel taşlardır. Milletlerin olmazsa olmazı, varlıklarını daim ettirebilecekleri, toplumu birbirine bağlayan en değerli niteleyicilerdir. Dil, din, gelenek-görenek, tarih, sanat, Dünya görüşü tüm öğeleri kapsayan ve bünyesinde barındıran zenginliklerdir. Milletlerin varlığını koruyabilmesi için, kültürel öğelerine sahip çıkılması gerekmektedir.
Dil tüm kültür unsurlarının birinci sırasında yerini almaktadır. Bir Milletin dil olmadan meydana gelmesi, başka toplumlardan ayrılması mümkün değildir. Kültür hazinesi olarak düşünce ve yapıyı ortaya koyacaktır.
Din kültür unsurları içinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Özellikle dini bayramlar ve törenler dinin kültürdeki önemini ve yapısını açıkça ortaya koymaktadır.
Gelenek-görenek insanların toplumda kabul ettikleri selamlaşmak, özür dilemek, konuşmak ve yazmak gibi usullerle yargılarını ortaya koyarlar. Bu yargılar geçmişten gelerek günümüze kadar ulaşmıştır ve toplum düzenini sağlamaya çalışmıştır. Bayramlar, düğün, sünnet gibi geleneksel toplumların kendine özgü düzenlediği ve devam ettirdiği unsurlardır. Toplum tarafından güçlü bir bağ oluşturulmuş yaşatılan inançlardır.
Tarih Milli kültürü oluşturan en önemli değerlerden biri de tarihidir. Çağlar içerisinde Milletin nereden gelip nereye gittiği belirleyen en önemli etkendir.
Sanat bir Milleti diğerlerinden ayıran zevk ve renklerini belirleyen en önemli faktörlerden biridir. Sanat Milletin ortak zevkini açıkça belirginleştiren en önemli unsurdur.
Dünya görüşü bir Milletin başka bir Milletlerden ayrılmasını sağlayan hayat görüşüdür. Ortak kültürler milletler içinde tutum ve zihniyet açısından aynı kulvarda bulunmaktadır. Her Milletin değer yargıları farklılık gösterir. Bu farklılıklar Dünya görüşü ve Milletlerin bakış açısını belirler. Askerlik, ölüm, düğün ve ahlak gibi görüşler Milletlerin kültüründe farklılık gösterir.
Diğer arama sonuçları:
- kültürel öğelerimiz
- kültürel öğelerimiz nelerdir
- kültürel ögeler
- milli ve dini özelliklerimizi yansıtan kültürel ögeler
- kültür ögelerimiz
- milli ve dini zelliklerimizi yanstan kltrel eler
- kültürel öğelerimiz nelerdir 4 sınıf
- kültürel ögelerimiz ile ilgilikısa yazı
- kültürel öğerlerimiz
Kulturel ogelwrimizden 5 tanesi
Mesela dini bayram mili bayram mevsimlik bayramdır..
Tşk…
Lütfen kültürel süreklilik örneği yazar mısınız?