0

Dijital Demans Nedir ? Kimlerde Görülür ?

Dijital demans nedir ? Dijital demans kimlerde görülür ? Dijital demans belirtileri ve tedavisi nedir ? Modern hayatla birlikte gelişen teknolojik yenilikler, özellikle gençlerde unutkanlık ve dikkat dağınıklığına davetiye çıkarıyor. Bu hastalığın adına uzmanlar dijital demans diyorlar. Peki nedir dijital demans.

 

Dijital demans nedir ?

Dijital demans direk olarak beyin fonksiyonlarını olumsuz etkileyen, bellek bulanıklığı, dikkat dağınıklığı, unutkanlık ve konsantrasyon eksikliğidir. Demans genellikle 60 yaş ve üzeri kişilerde görülen unutkanlık hastalığıdır. Bu hastalığın 30′ lu yaşlara indiğini ve gençleri de vurmaya başladığını belirtmemiz gerekmektedir.

 

Dijital Demans kimlerde görülür ?

Dijital demans gün içinde 5 saatten fazla bilgisayar başında kalan kişilerde görülmeye başlamıştır. Bunun haricinde akıllı telefonların fazlaca kullanımı, tabletler ve diz üstü bilgisayarların kullanımının aşırıya kaçması gençlerde konsantrasyon bozukluğu ve gündelik hayatı sekteye uğratan dikkat dağınıklığı söz konusudur. Gençlerin akıllı telefonlara olan bağımlılığı giderek artmaktadır. Bu da beyin fonksiyonlarında dağınıklık ve odaklanma sorununun beraberinde getirmektedir. Hafızada tutulması gereken bir çok önemli noktaları akıllı telefonlara kaydederek, daha kolay olanı seçiyoruz. Oysa ki bu kolaylığın yakın bellek kaybına davetiye çıkardığını unutuyoruz.

dijital_demans_nedir

Dijital demans belirtileri ve tedavisi

Dijital demans gençlerde oluşan hafıza da yaşanılan düşünme ve dikkat dağınıklığıdır. Gençlerin çoğunda bu şikayetlerle doktora başvurdukları, hafıza da zayıflık ve algılamada yüksek oranda düşüş yaşandığını belirtmişlerdir. Farkındalığı ve odaklanma bozukluğunu bir araya getiren dijital demans, gençlerde büyük panik ve korkuya neden olmaktadır. Dijital demans semptomlarını engellemek için, kendinize sanal ortamdan biraz uzaklaşmayı ve gerçek sosyalleşmenin keyfini hediye edin. Arkadaşlarınızla dışarıda temiz hava alın ve gününüzü sohbet ederek ve paylaşımlar yaparak geçirin.

Sosyal Medyada Paylaş
TwitterFacebookWhatsAppGoogle+

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir