0

Omega-3 Faydaları Nelerdir?

Omega-3 insan sağlığı için oldukça faydalı takviyeler arasındadır. Balık yapında bulunan bu özellik sayesinde, bedensel ve zihinsel açıklar kapatılacak, daha sağlıklı günlere doğru adım atılacaktır. Omega-3 balığı diğer tüm hayvanlardan ayıran en temel özelliklerden biridir. Doymamış yağ oranı yüksekliği sayesinde, vücuda sadece faydalı olacaktır. Bazı bitkilerde de bulunan Omega-3 genellikle yeşil yapraklı sebzeler, keten tohumu ve cevizde bulunmaktadır.

 

Omega-3 faydaları

Omega-3 hücreleri yenilemek konusunda zemin hazırlayan faydalı yağlardır. Balık, ceviz ve yeşil yapraklı sebzelerde bulunan mucize kaynak, vücut için çok yararlıdır. Öncelikli olarak hafızayı güçlendirir, zihinsel yorgunluğu giderir. Alzheimer hastalığına koruyucu kalkan olarak kullanılan en temek gıdalar arasındadır. Depresyon, ruhsal sıkıntı, yorgunluk, enerji açığı gibi durumların düzelmesinde etkin rol oynar. Özellikle çocukların gelişim yetersizliği süreçlerinde takviye kullanılan en değerli besin öğeleridir. Vücutta yetersiz olan Omega-3 ankisiyete ve ruhsal sorunları beraberinde getirmektedir. Beynin büyük bir bölümünü yap oluşturur ve bu yağların büyük bir kısmını omega-3 oluşturmaktadır. Beynin gelişim sürecinde etkili rol oynarken, bu süreçte devam eden süre boyunca hücrelerin canlı kalmasını sağlar. Kedini yenileyemeyen tek hücre beyinde bulunduğu için, omega-3 takviyesi gerekli olacaktır. Endişe, kaygı ve uyku sorunlarının da üstesinden gelinmesine yardımcı olacaktır. Gün içinde yaşadığını iş ve sosyal hayatın getirdiği zorlukların derecesini, sizin için daha kolay hale getirecektir. Omega-3 cilt yaşına da müdahale ederek, sağlıklı ve kusursuz bir cilt yapısını beraberinde getirecektir. DNA onarımında oldukça etkili olan omega3, pürüzsüz bir yapısıyla birlikte, cildinizi genç tutmanın sırlarını sizlerle paylaşacaktır.omega3_faydalari_nelerdir Yaş ve cinsiyete göre alım miktarı değişim gösterecektir. Omega-3 kapsül ve yağ formunda kullanılabilmektedir.

 

Omega-3 içeren besinler

Omega-3 içeren besinler oldukça zengin bir grupta incelenebilir. Balık, keten tohumu, ceviz, kekik, kabak çekirdeği, ıspanak, semizotu, soya fasulyesi, fındık, mısır yağı, buğday tohumu yağı, kanola yağı, karanfil omega-3 bakımından besin değeri yüksek gıdalardır. Doğal yollarda hafızayı daima canlı tutmak için takviye olarak tüketilmelidir.

 

Omega-3 nasıl alınır

Omega-3 günde 3 gramı geçmeyecek kadar alınması uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Kapsül formunda olan omega3 doktor kontrolü eşliğinde alınmalıdır. Yaşa ve cinsiyete bağlı olarak alım miktarı değişim gösterebilir. Kan sulandırıcı ilaç kullananların doktor kontrolünde ve tavsiyesi kullanmaları uygun olacaktır.

 

 

Sosyal Medyada Paylaş
TwitterFacebookWhatsAppGoogle+

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir